Velkommen til Klasseløpsauksjonen 2023

Skrevet av Det Norske Travselskap,  05.09.2023
Artikkelbilde

Det er en stor glede for Det Norske Travselskap å ønske velkommen til årets auksjon, som vi har valgt å lage i ny utforming ved at den arrangeres som både digital og fysisk auksjon.

Gjennom hele året kan vi følge auksjoner i utlandet på nett og med mange aktører involvert. Det er likevel kun ên Klasseløpsauksjon med salg av norskfødte travhester, og derfor har vi i auksjonsgruppen i DNT bestrebet oss på å presentere en best mulig auksjon for alle besøkende på Bjerke denne lørdagen. For en oppdretter ligger det mange timers arbeid og planlegging før denne dagen, og for mange av dem er det både vemodig og spennende å selge en åring. Det er en lang prosess med valg av hingst, følge opp arbeidet gjennom den lange drektigheten, hjelpe mor og barn gjennom følling og de første ukene. Norske oppdrettere besitter mye kunnskap og erfaring, og det brukes mye tid på valg av en god avlshoppe, som kanskje i fremtiden utnevnes til DNTs Eliteavlshoppe. Det er enhver oppdretters drøm! Alle åringer som presenteres har en god hingst som far – det er derfor den ble kåret (kaldblod) eller avlsvurdert (varmblod), men det å finne de riktige blodlinjer på avlshoppen kan lønne seg.

I år har vi 83 åringer for salg og det er dessverre kommet inn noen strykninger. Sammenlignet med auksjon 2018 er dette halvparten så mange. Dette kjennetegner den tiden travsporten er inne i med lavere antall fødte føll hvilket er en problemstilling som vi skal ta på største alvor. Vi må aldri glemme at et godt oppdrettermiljø er selve bærebjelken for hele travsporten! Men, med høyere driftsutgifter for alle aktører innen travet så er vi svært fornøyde med at det kan presenteres så mange flotte norskfødte unghester på Bjerke denne helgen. «Made in Norway» står seg!

Restauranten er dekket med VIP-bord og servering til de som ønsker dette kombinert med litt ro rundt budgivningen. For deg som ønsker å være tilskuer og ikke har planer om å kjøpe hest, så er du varmt velkommen som publikum med servering av drikke nederst i lokalet. Vi er glade for at auksjonarius Ola Slåttsveen og Kurt Hella, samt ordstyrer Vemund Madsen Drolsum, styrer auksjonen med sikker hånd og har samarbeid med en «clerk» som har oversikt over digitale bud. Hestene vil bli vist på storskjerm både før og under auksjonen, og søndag 3. september ble alle hestene presentert via vår studio-sending som er tilgjengelig på Facebook, YouTube og DNT-TV. 

Lørdag åpner stallområdet kl.10.00 og med presentasjon av åringene kl.12.00 i visningsringen Vi tar imot hestene i stallområdet, og hjelper deg med det praktiske ved ankomst. I auksjonskatalogen, som er trykket i 2500 eksemplarer, finner du praktisk info for både selger og kjøper, og vi har personell tilgjengelig som hjelper deg om det trengs.

Husk å lese deg opp på auksjonsvilkår i katalogen, og bruk den med all nyttig informasjon som er produsert med god hjelp av Hestesportmedier. I DNT er vi opptatt av at vi alle fremsnakker travsporten og alle gleder den gir oss, og vil takke både Trav og Galopp Nytt og Trav365 for profilering av sporten og sportens aktører.

Da ønsker vi hjertelig velkommen til høstens og hestens fineste travarrangement på Bjerke!

Laila Stolpnes
Auksjonsansvarlig 

Tone Blindheim
Avlsfaglig Rådgiver

 

Alt om auksjonen får du på www.klasseløpsauksjonen.no. Mer informasjon om auksjonen får du også på nye travsport.no her.