Jakter ny seier i hoppekriteriet

Skrevet av Det Norske Travselskap ,  07.09.2023
Artikkelbilde
Troll Sterk Faksine og hennes glade eiere er klar for finalen i Norsk Travkriterium for kaldblodshopper. Foto: Hesteguiden.com

Thomas Rousalis er både oppdretter, og en av eierne til en av de heteste hoppekriteriefavorittene, Troll Sterk Faksine. Og skulle det bli seier lørdag vil det faktisk være andre gangen Thomas vinner dette løpet sammen med en kompisgjeng.

Thomas Rousalis er arvelig belastet med travinteresse, og har hatt hester rundt seg hele livet. Denne historien begynner imidlertid med Klasseløpsauksjonen i 2009. Oppdretteren Thomas var på Bjerke for å selge to åringshingster på auksjonen, men noen tilfeldigheter, Thomas sin svakhet for en spesiell hingst og kanskje et lite bidrag fra skjebnen gjorde at en liten kjekk hoppe også ble med tilbake til Vestfold.

- Jeg var opptatt på kvelden, og hadde heldigvis fått begge mine hester ganske tidlig i katalogen. Det ble imidlertid noe krøll rundt salget av den ene av hestene, og derfor kom jeg meg ikke av gårde like tidlig som først planlagt. Kompisen min, Rune Solberg, var med for å hjelpe meg. Tidligere på dagen hadde vi lagt merke til Søreng Spika nede i visningsringen. Vi likte hoppa, og jeg er spesielt svak for pappa’n hennes, Spikeld. Noe hestekjøp var dog absolutt ikke planen, og vi hadde glemt hele hesten. Men jeg hadde jo ikke kommet i vei, og plutselig dukket Søreng Spika opp i ringen. Det kom ikke noe bud, og Rune og jeg ble enige om å slenge inn et åpningsbud, forteller Thomas. 

Les hele intervjuet på nye travsport.no her: https://beta.travsport.no/aktuelt/2023/9/jakter-ny-seier-i-hoppekriteriet/