Norskfødte på storløpsjakt

Skrevet av Norsk Trav,  05.05.2023
Artikkelbilde
Cicero T.G. foran årsdebuten på Åby. Foto: hesteguiden.com

Cicero T.G. er Norges representant i Paralympiatravet på Åby lørdag, mens Stoletheshow er på farten i Finlandia Ajo søndag. 

Begge de to løpene er en del av UET Elite Circuit. 

Lørdagens løp er Cicero T.G.s tredje start for sesongen. Han galopperte i årsdebuten, mens han leverte et solid løp til annen på Jägersro sist, en prestasjon som ga ham "wild card" til lørdagens oppgjør. 

Paralympiatravet - tidligere Olympiatravet - har bare en gang tidligere hatt norskfødt vinner. Det var da Lionel vant løpet i 2017. Cicero T.G.s storebor Support Justice var for øvrig fjerde i løpet i 2015 - året da Fredrik Solbergs B.B.S. Sugarlight vant. Norsk seier ble det også i 1988 da Sugarcane Hanover europadebuterte med en knusende overlegen seier. Førstepremien i Paralympiatravet er 1 500 000 SEK. 

Søndag er det Stoletheshow som skal forsvare de norske fargene. Han kommer til start med tre starter i kroppen. Hesten var først toer i Steinlagers æresløp før han vant et løp på Bjerke. Sist ble det galopp på Solvalla. Stoletheshow var toer i Finlandia Ajo i fjor. Løpet har for øvrig hatt norsk vinner to år på rad - Hickothepooh i 2021 og Stoletheshow i 2022. Finlandia Ajo har en førstepremie på 110 000 Euro. M 

Paralympiatravet kjøres kl. 18.43 lørdag, mens Finlandia Ajo går kl 17.30 søndag.