Blikket rettes mot Solvalla

Skrevet av Norsk Trav,  26.05.2023
Artikkelbilde
Elitloppshelgen på Solvalla ligger foran oss. Foto: hesteguiden.com

Det er sterk norsk deltakelse både lørdag og søndag under elitloppshelgen på Solvalla. Kan Stoletheshow bli den tredje norskfødte vinneren av Elitloppet noensinne? 

Stoletheshow fikk invitasjon til Elitloppet etter seieren i Finlandia Ajo for knappe to uker siden. Han har trukket et fint tredjespor bak bilen i sin kvalifisering der Don Fanucci Zet er ansett som favoritt på forhånd. Den new zealandske toppkusken Dexter Dunn kjører Stoletheshow for anledningen.

Norske interesser er det også i den andre kvalifiseringen, der Erik Killingmo-trente Best Ofdream Trio starter fra førstespor. Den italienskfødte hesten som kun har gjort én start etter operasjon, men anses å ha en fin sjanse til å ta seg finalen. Kim Eriksson kjører Best Ofdream Trio. 

En Tjomsland-duo skal forsvare de norske fargene i Elitkampen for kaldblods. Tangen Bork tilmåles de beste sjansene fra et gunstig tredjespor, mens det blir en vanskeligere for Grisle Odin G.L. fra åttendespor. Finske favoritter i Elitkampen i år; Parvelan Retu og Evartti. Norskfødte Nyland, som har gjort det godt i Finland, er også med. 

Lørdag er Harper Hanovers lopp hovedoppslaget. Der jager Moni Viking seier fra det lengste tillegget i løpet han vant i 2020. Hesten har ikke startet et sprintløp i Frankrike 12. mars. Seier med et betydelig norsk innslag kan det bli selv om Vikingen ikke skulle rekke fram. På strek står nemlig Geir Vegard Gundersen-trente Imperateur Am svært interessant til. Sterke Velten Swarovski - trent av Kim Pedersen - starter også.