101 påmeldte og det kan ennå øke

Skrevet av Det Norske Travselskap,  15.05.2023
Artikkelbilde
Foto: Hesteguiden.com

Ved fristens utløp var det 101 påmeldte årets Klasseløpsauksjon. Og det tallet er ventet å øke litt til, da det fortsatt ventes noen påmeldinger via posten.

Dermed tyder alt på at årets hybridauksjon, med auksjonskatalog og visning på Bjerke er tatt godt imot av oppdretterne. I 2022 var det 105 påmeldte og det tallet ligger nå an til å bli forbigått i år.

- Jeg skal være så ærlig å si at jeg var skeptisk fredag, for da hadde vi kun 50-60 stykker. Men så skjedde det noe søndag ettermiddag, som en eksplosjon i innboksen. Det rant inn påmeldinger. Da alle var lagt inn mandag formiddag, hadde vi 101 stykker. Også er det sikkert noen på vei i posten, smiler auksjonsansvarlig Laila Stolpnes.

Hun forteller at fordelingen mellom varmblods og kaldblods er som det pleier.

- Ja, det er litt morsomt. Det pleier å være ca 1/3-del kalde og 2/3-del varme. Nå har vi 33 kalde og 68 varme åringer, så det er som det pleier, sier hun.

I år kan det blant annet meldes om seks påmeldte fra Bergens-distriktet, noe som er rekord fra vest. Ellers er innmeldingene jevnt fordelt. Samtidig har 95 av de 101 til nå krysset av for at de kommer til Bjerke for å vise frem hestene sine på auksjonslørdagen 9. september.

- Det er også veldig gledelig at så mange vil komme å vise hestene sine. Og det kan endre seg, for vil også de andre seks til Bjerke, fikser vi det, lover hun.

Hva så med etternølere? Er man kjapp, kan man fortsatt komme med.

- Det er ingen postgang 17. og 18. mai. Det betyr at etternølere frem til vi er tilbake på jobb 19. mai skal få lov å være med. Men deretter er det satt endelig strek. Da starter jobben med katalog og opprettelse av auksjonssiden, forklarer hun.

Klasseløpsauksjon 2023
Klasseløpsauksjon avholdes på Bjerke Travbane lørdag 9. september. Auksjonen er åpen for norskregistrerte varm- og kaldblodsåringer. Påmeldingsfristen er 14. mai. Påmeldingsskjema og auksjonsvilkår får du her.