Webinar: Innavl på kaldblodshesten

Skrevet av Marius Lundstein,  05.05.2022
Artikkelbilde
Foto: Hesteguiden.com

Siri Furre holder webinaret «Innavl på kaldblodshesten» tirsdag 24. mai kl. 18.00-19.00. Meld deg på her!

Årets avlssesong er i gang og flere føll har allerede sett dagens lys. DNT vil i løpet av mai holde spennende webinarer om avl og oppdrett av travhester. Webinarene gir kompetanse og kunnskap innen ulike områder som er relevant for avl av travhest, og er for både deg som er nysgjerrig på avl og for deg som allerede er etablert oppdretter.

Webinar: Innavl på kalblodshesten 

Velkommen til webinaret «Innavl på kaldblodshesten» med foredragsholder Siri Furre tirsdag 24. mai kl. 18.00!

Siri Furre er ansatt som ledder for Avl og FoU i TYR, som er en landsomfattende medlemsorganisasjon for de som driver med renrasebesetninger og kryssningsbesetninger på storfe. Furre har doktorgrad i husdyravl og genetikk fra NMBU og har jobbet som seniorrådgiver avl på Norsk Hestesenter (NHS). Ved NHS hadde hun det overordnede ansvaret for avlsarbeidet på de nasjonale hesterasene dølahest, fjordhest og nordlandshest, samt at hun arbeidet tett med DNT i forbindelse med avlsarbeidet på kaldblodstraveren.

I webinaret med Furre vil du få nyttig lærdom om innavl på kaldblodshesten. For kaldblodshestens del er innavl et økende og alvorlig problem. Innavl er negativt fordi det øker sannsynligheten for forekomst av helse- og fruktbarhetslidelser som følge av at individet arver to like genvarianter fra begge foreldrene. For å sikre en sunn og frisk kaldblodsrase er det viktig å opprettholde en høy, genetisk variasjon i populasjonen. Økt innavl truer dette.

Webinaret passer for deg som er nysgjerrig på avl av travhest, men også for deg som allerede er oppdretter/hesteeier og ønsker mer kunnskap om innavl på kaldblodshesten.

Påmelding
Webinaret avholdes i Microsoft Teams tirsdag 24. mai kl. 18.00-19.00. Påmeldingsfristen var mandag 23. mai.