Løpsbulletinen juli-august 2022

Skrevet av Norsk Trav,  02.06.2022
Artikkelbilde
Odd Herakles får fortjent pryde løpsbulletinen for juli og august etter sin seier i Elitkampen på Solvalla siste helgen i mai. (Foto: TR Media)

Løpsbulletinen for sommermånedene er nå ferdigstilt og distribueres i uke 23. Målsetningen har også denne gang vært å lage en løpsbulletin der det gis tilbud til både topp og bredde. God lesning !

Sommeren og dermed også storløpssesongen er over oss. Som vanlig øker trykket og temperaturen fra slutten av mars og utover våren. Når disse linjene skrives er akkurat en flott Elitloppshelg lagt bak oss. Dessverre ble det ikke plass til noen norsktrente hester i hovedløpet dette året. Den norskfødte Elitloppsvinneren fra 2020, Cokstile, var dog på startstreken. Det ble dessverre ingen suksess denne gangen, det ble det derimot noen uker tidligere da han gikk til topps i Finlandia Ajo.

Om det ikke ble noen norsk jubel i hovedløpet var det selvsagt norske fremganger i noen av de andre løpene . Elitkampen gikk til fantastiske Odd Herakles som vant til tross for at han ikke hadde sin aller beste dag. Tidligere på søndagen fikk vi se en imponerende Vikas Ross – som delte seieren i Lilla Elitloppet med «uslåelige» Thyra Tyranin. Siril Riseth satset alt på et kort, og fikk sin flotte Gotlandsruss til å trave smått fantastiske 1.36,5! Også Frode Hamre fikk med seg trenerseire under Solvalla-helgen.

Den andre helgen i juni er det klart for Nettavisen Oslo Grand Prix. Forberedelsene mot den internasjonale travfesten pågår for fullt. Senere i juni er det så klart for offisiell åpning på Varig Orkla Arena. Etter en lang byggeperiode, og deretter en periode med travløp med en del midlertidige løsninger gleder man seg stort til å dra i gang for alvor på midt-norsk travsports nye storstue. Inn i juli fortsetter travfestene. Jarlsberg er tradisjonen tro vertskap for sitt trippeltrav den andre helga i juli. Etter nasjonal travfest på fredag og lørdag avrundes helgen med internasjonal V75 på søndag. Hovedoppslaget er som vanlig Ulf Thoresen Grand International. To uker etter Jarlsberg-helga er det klart for NM-fest på Sørlandets Travpark. Kaldblodshestene og ponniene skal ut og kjempe om sine NM-titler. Helgen etter bys det inn til årets V75- fest på Harstad Travpark. Den første helgen i august står så NM for varmblodshester og Märthaløpene på programmet når Biri er vertskap.

De siste dagene i august rettes fokuset mot kvalifiseringsløpene til årets klasseløpshelg. I løpet av sommeren og høst skal det også arrangeres Norgesmesterskap for sportens tobeinte aktører. Først ut er de profesjonelle kuskene som tradisjonen tro har sitt NM i forbindelse med midtsommertravet. For første gang på Varig Orkla Arena. NM for de stallansatte avholdes i Bergen lørdag 20. august. Lørdagen etter samles de kvalifiserte amatørene i kamp om NM-tittelen på Klosterskogen. Senere skal damene avvikle sitt NM på Biri september, mens NM for montéryttere avholdes på Momarken oktober.

V75-karusellen i denne bulletinen starter opp på Momarken og avsluttes på Klosterskogen. Disse løpsdagene går som såkalte «Super-Saturdays» med stevneavvikling på lørdag kveld. Disse «kvelds-V75-dagene» vil nå gå med høyere premier, og flere premier i løperne enn normalt. Premiebudsjettet på disse løpsdagene ligger cirka 250.000 høyere enn på ordinære V75-omganger. Det er med andre ord mye å glede seg til for en travelsker i de kommende månedene og vi benytter anledningen til å ønske alle en riktig god og solfylt sommer! T

Tron Gravdal, Sportssjef Norsk Trav As

E-mail: tron.gravdal@travsport.no

Klikk her for å laste ned løpsbulletinen for juli og august