Videregående utdanning med trav

Skrevet av Marius Lundstein ,  04.03.2020
Artikkelbilde
På bildet ser vi Stine Holm. Hun fullførte utdanning ved Wången i 2019 og jobber nå hos travtrener Jomar Blekkan i Trøndelag. Foto: Wången

Kunne du tenke deg å gå videregående skole med hest og travsport i fokus? Da bør du ta en kikk her. 

Wången ligger ca. 20 mil fra Leangen travbane, og er svensk travsports riksanlegg for utdanning av trav- og hestepersonell. Her tilbyr de blant annet en videregående utdanning med spesialisering i trav. 

Videregående utdanning 

På Wången Gymnasium går nå fem norske elever og studerer for å bli "travhästskötare" og hestepersonell med spesialisering i trav. Det Norske Travselskap har en samarbeidsavtale med Wången som gjør at norske elever har samme mulighet til å søke som svenske elever. 

På Wången har man mulighet til å ta en internasjonal eksamen og blant annet få jobb-muligheter i utlandet. Tidligere Wångenelever jobber akkurat nå i både Frankrike, Australia og USA. Mange som fullfører skolen får raskt jobbtilbud og muligheten til å jobbe med gode travhester. Som eksempel Ann Kristin Rasmussen fra Bergen som nå jobber hos Jørgen Westholm på Grosbois i Frankrike. Hennes mål for 2020 er å sele ut minst en vinner på Vincennes.

På bildet i denne nettsaken ser vi Stine Holm. Stine tok eksamen ved Wången i 2019 og jobber nå hos travtrener Jomar Blekkan i Trøndelag. 

Universitetsutdanning 

På Wången finnes også en universitetsutdanning der man kan bli travhippolog. Dette er en treårig utdanning for dem som vil ha en høyere utdanning i travsporten og senere jobbe som rådgiver, lærer, prosjektleder, stallsjef eller lignende. I hippologi-programmet lærer du om ernæring, biomekanikk, ridning- og kjørekunst, helse og velvære, anatomi, fysiologi og mer. Alle kursene inkluderer både teori og praksis, noe som betyr at det du leser om, blir deretter testet i praksis - noe som gjør studietiden ekstra pedagogisk, interessant og morsom.

Les mer og søk på www.wangen.no 
Søknadsfrist er 15. april