Sammen om hesten - ungdomssamlingen 2019

Skrevet av Marius Lundstein ,  11.10.2019
Artikkelbilde
Sammen om hesten 2019. Foto: DNT

Forrige helg gikk ungdomssamlingen "Sammen om hesten" av stablen på Norsk Hestesenter, Starum. 

"Sammen om hesten" er et samarbeidsprosjekt mellom DNT og Norges Rytterforbund, med inviterte deltakere fra Norsk Jockeyklubb. Første helgen i oktober var 45 ungdommer i alderen 16 til 26 år fra hele Norge samlet på Norsk Hestesenter. Med fokus på det vi alle har til felles, nemlig hesten, lå en innholdsrik helg i vente på ungdommene. 

Med fokus på det faglige og sosiale 

På programmet stod både teori og praksis, og her med fokus på hestevelferd og smitteforebygging, longering, fôring, hovpleie, kjøring og ridning. Noe av målet med "Sammen om hesten" er at vi skal lære på tvers av grener, og derfor var programmet lagt til opp for at medlemmer av DNT fikk prøve seg i ridehuset, mens medlemmer av NRYF skulle bli kjent med trening av travhester. Ellers var vi samlet på de øvrige stasjonene som ble holdt av dyktige instruktører på Starum. Under praksis-delen av fôring fortalte en av deltakerne: -jeg har jo hørt om dette flere ganger før, men jeg forstod det ikke før nå.  

Fredag kveld reiste vi, sammen med alle studentene på NHS, til Biri Travbane. Her fikk vi informasjon om banen og samarbeidet mellom travbanen og Gjøvik Rideklubb, og omvisning på anlegget. I tillegg ble 9 personer trukket ut til å kjøre tandem, og det var store smil som kom ut av banen. Resten av kvelden ble tilbragt i restauranten der vi hadde en hyggelig aften sammen med studenter og instruktører fra NHS. 

Besøk av Bror Helgestad og Hest360

Lørdag fikk vi besøk av påtroppende SP-ordfører i Østre Toten Kommune, Bror Helgestad. Helgestad fikk være med deltakerne rundt på anlegget og han syntes det var inspirerende og morro å få treffe ungdommen. - Vi er veldig stolte over å ha et hesteanlegg som Norsk Hestesenter i kommunen, og det er selvsagt kjempefint at man legger arrangementer som dette hit (ref. www.nhest.no). 

Søndag kom Hest360 v/Märtha Louise og Geir Kamsvåg på besøk til oss. De startet dagen med et engasjerende innlegg om viktigheten av at vi samarbeider i hestesporten. Gjennom formiddagen fulgte de med rundt på ulike stasjoner, og det ble mye læring og morro underveis. Se Märtha Louise og Geir sin vlog fra Starum her. 

Vi takker for en strålende helg! 

DNT ønsker å takke alle deltakerne som deltok på årets samling. Først og fremst for deres engasjement for hesten, men også for deres evne og vilje til å lære og utvikle seg. Vi har mye å lære av hverandre, og det ligger et stort verdiskapende potensiale i økt samarbeid mellom de ulike grenene i hestesporten. Samtidig vil vi takke NRYF og NHS for samarbeidet. Under kan du se noen bilder fra helgen: