Divisjonssystemet 2023

16.03.2022

Det avvikles i 2023 2 meeting hvor meeting 1 avvikler sine finaler under sommertravet på Jarlsberg mens meeting 2 kulminerer med finaler på Bjerke lørdag 16. desember

 

 

Poengstilling Meeting 2 pr. 18. september

Slik er poengberegningen for løp i divisjonssystemet:

Henholdsvis 30-12-8-6-4-3 poeng gis til de seks best plasserte hestene i hvert kvalifiseringsløp, samt 1 poeng til øvrige deltagende hester. Ved dødt løp i kvalifiseringsløp gis poeng som om plassering var oppnådd alene

Hvilke hester er kvalifisert til finalene i divisjonssystemet:

De 12/15 hestene som etter kvalifiseringene har oppnådd høyeste sammenlagte poengsum i de ulike divisjonene, er kvalifisert for finalene. Om en hest har kvalifisert seg til finale i flere divisjoner, skal den alltid starte i den høyeste divisjonen den er kvalifisert til. Unntaket er evt.hopper som har kvalifisert seg både til finaleplass i hoppecupen/hoppedivisjonen samt andre divisjonsklasser. Disse kan velge hvilken finale man ønsker å delta i.

Generelle regler

Verdt å merke seg er at det ikke er startplikt til finalene og at halvradsregelen ikke gjelder ved innmelding til divisjonssystemets finaler.

Ved evt. lik totalpoengsum etter kvalifiseringsløpene går den/de siste finaleplassen(e) til den hesten som har oppnådd best enkeltplassering i kvalifiseringsløpene. Ved evt. lik beste plassering avgjør siste dato for beste plassering. Til slutt foretas loddtrekning.