BUSSTUR TIL ØSTERSUND TRAVBANE.

Skrevet av Laila Næve,  19.06.2015
Artikkelbilde

 

PONNIGRUPPA I MIDT-NORGE TRAVFORBUND, REGION SØR, har vært på busstur til Østersund Travbane i helga 5-6-juli 2015

Turen ble sponset av Trøndelag Travsportforening. Hipp hurra for dem! Det viser at de har skjønt litt av det som skjer i travsporten for tiden. De har skjønt at de bør ta vare på ponni og ungdomskuskene. Det er jo ifra dette miljøet den største tilveksten til voksentravet kommer. Denne rekrutteringa er gull verdt.

Bussturen gikk fra Leangen Travbane fredags morgen med en gjeng blide og forventningsfulle ungdommer. Med på turen var også leder og nestleder i MNTF's ponnistyre. 6 hytter var forhåndsbestilt. De  lå bare et steinkast fra banen.

Lilla Storsjöpokalen for A-ponnier på fredag, og Jämtlands Lilla Pris på lørdag for B-ponnier. Det ble ingen norsk seier i år, men veldig morsomt å få være med. Nesten like morsomt å få stå på sidelinja en gang uten startponni, og få føle på spenninga og bare se på. Det var 7 ponnier på startlista fra Midt-Norge.

Premieutdelinga foregikk i et eget telt, satt opp for anledningen. Og der ble det servert bløtkake og drikke til alle som var innvolvert i ponnimiljøet.

Resten av dagen var det mye flotte hester og travkjøring å se på. Flere trønderseire ble det også. Kvelden i "stugan" gikk med til kortspill og veldig mye prating. Det var morsomt å få omgåes på denne måten. Alle ble veldig godt kjent. Til vanlig så er vi jo spredd over hele Midt-Norge.

Neste dag starta noen allerede kl 07 med besøk hos ponniene. Derfor ble det tidlig frokost på 1. pulje. Andre hadde et litt mere avslappet forhold til klokka.

Enkelte benytta sjansen til å besøke Storsjöbadet til en svømmetur, mens andre brukte tiden til besøk i stallene, mens noen var på shopping. Men på besøket hos Mc Donalds, der var alle samlet.

Etter påfylling av energi, gikk turen til Ponnyskolan, som har tilhold på banen. Der ble vi mottatt av den alltid like sprudlende Jennifer Hansson. Vi fikk en kjapp oreientering om hvordan de drev skolen og hva de holdt på med. Hun sa seg også villig til å hjelpe til når "Nye Leangen" skulle startes opp. Det var bare å ta kontakt også for andre oppdrag, som kurs i både kjøring og riding osv.

Lørdagens travkjøring var annonsert som Midnattstrav, og starta med ponniløpet kl. 17, mens siste løp hadde start kl. 23. Vi i ponnigruppa avslutta litt tidligere, og starta på hjemturen proppfulle av nye inntrykk og masse å prate om.

Alle ungene oppførte seg eksemplarisk og gjorde et veldig godt inntrykk der vi var. Så at denne turen ga mersmak til mere hest og ponniaktiviteter, er det ingen tvil om. Stor takk til Trøndelag Travsportforening som tenkte på oss i ponnimiljøet, da de diskuterte rekruttering. Dette lever vi lenge på.

Vil også rette en stor takk til buss-sjåføren som kjørte oss til nabolandet. Sjåfør Bente Busklein var alltid like blid og hyggelig. Hun hadde full forståelse for alle våre meninger og spørsmål. Ingen sure miner der nei. Som en liten tilleggsopplysning, så er hun travkusk, og i tillegg, alltid på plass på Leangen Travbane og tar imot vinnerhestene på seremoniplass. Så vi var alle godt kjendt med henne.

 

                                                                                                       MNTF ponni Reg. Sør

                                                                                                         Leder Laila Næve