Dobbelt norsk på Färjestad

Skrevet av Laila Næve

Dobbel norsk i ponnykampen på Färjestad

Posted 05.10.2015 av Tove Onshuus

Heia Norge! 

Årets Unionstrav og ponnykamp på Färjestad ble arrangert lørdag 19. september. I fjor ble det dobbel norsk, og vi stilte med et fullt lagt for å kjempe om ny norsk seier.  Adde/Linda Engen, Jatack/Stian Stoum, Lojstayulian/Sofie Abusdal, Gummik/Kari Heimsbakk, Pejnarve Tornado/Julie L. Engen og Øverste Dar/Tove B. Muhle ble tatt ut til å representere de norske fargene. Sistnevnte var tittelforsvarer.

Mange hadde tatt turen til Färjestad for å se Unionstravet i det fine været. Solen strålte og varmet like mye som det publikum gjorde, da vi ponniekvipasjer innledet løpsdagen med en fin defilering etterfulgt av prøvestart.
Fra start og 20m bak Adde/Linda, var det Jatack/Stian som løste det best. De dundret til tet og første 500m viste klokka 1.55,5. Like etter kom Gummik/Kari, som også startet med 20m tillegg. Fra 40m tillegg var svenske Zalsa/Elin i et fint driv. Første 1000m viste klokka 1.55,3. De øvrige med lengst tillegg hentet meter for meter, men det var kun en ekvipasje som hadde utmerket seg. Tittelforsvareren Øverste Dar og Tove, som startet fra med 100m tillegg, ville nok veldig gjerne ta seieren igjen og hadde et godt tempo og kom seg fram. Men Jatack og Stian hadde ingen planer om å gi fra seg ledelsen, og ledet fra start til mål og det ble langt fram for de andre. Øverste Dar og Tove sørget for dobbel norsk.
Deretter ble det en kamp om 3. plassen mellom Zalsa/Elin og Gummik/Kari, men Zalsa nådde målstreken først. Pejnarve Tornado og Julie ble første utenom på tiden 1.57,6, og Lojstayulian og Sofie ble andre utenom på tiden 1.54,9. Adde og Linda ble litt sliten på slutten og havnet nest sist på tiden 2.06,7. De tre sistnevnte var nære sine rekorder.
Ikke nok med at det ble dobbel norsk i år også – tre av de norske travet inn til ny rekord. Jatack og Stian forbedret seg fra 1.58,2 til 1.56, Øverste Dar og Tove forbedret seg fra 1.53,4 til 1.52,7 mens Gummik og Kari forbedret seg fra 1.58,4 til 1.58,3.  
Det var en flott dag å representere Norge på, og alle virket fornøyde. Teamet på Färjestad er hyggelige, og alle fikk en premie etter løpet. Ett år til neste Unionstrav, og som deltaker for andre år på rad, kan jeg anbefale andre om å melde seg på! Det er en opplevelse og et minne for livet å kunne få representere Norge under Unionstravet og ponnykampen, alle blir heiet frem av publikum. Tren ponniene og lad opp til neste år og meld dere på - kanskje blir det seier, dobbel eller trippel norsk neste år.