Unionskamp på Momarken lørdag

Skrevet av Norsk Trav,  17.03.2023
Artikkelbilde
Momarken er som vanlig vertskap for Unionskampen. Foto: hesteguiden.com

Den tradisjonsrike Unionskampen på Momarken kjøres lørdag. Sportslig sett er årsdebuten til Stoletheshow i Steinlagers æresløp høydepunktet.  

Stoletheshow var Norges beste varmblodshest i 2022. Hesten ble oppdrettet i Rogaland før han konkurrerte for Marcus Lindgren som unghest. Som 3-åring vant han både Hans Petter Tholfsens minneløp og Kriteriet, mens han var fjerde i Derby. Høsten 2021 gikk han i trening til Frode Hamre, og fjorårssesongen ble en ubetinget suksess med seier i Oslo Grand Prix, Ulf Thoresen Grand International og NM. Innkjørt landet han på rundt 4,5 millioner kroner. Nå årsdebuterer han som favoritt i Steinlagers æresløp. 

På kaldblodssiden er Østfoldpokalen hovedoppslaget. Sveriges fremste kaldblodstrener Jan-Olov Persson sender ut to hester i løpet, deriblant Bäcklös Uriel som er tilmålt gode sjanser for kuskekometen Mats E. Djuse. De norske håpene er mange og løpet er på forhånd vurdert til å ha mange potensielle vinnerkandidater.

Unionskampen ble arrangert første gang i 2008 og har vært et fast innslag i terminlisten siden. I koronaårene 2020 og 2021 ble stevnet ikke avholdt. 

Mens østlandet opplever store nedbørsmengder fredag er det ventet oppholdsvær og plussgrader lørdag. 

Bordbestilling til restauranten på Momarken gjøres via Eventim.no.