- Jeg er veldig spent

Skrevet av Det Norske Travselskap,  12.05.2023
Artikkelbilde
Foto: Hesteguiden.com

Oppdretter Tone Wirkola ser frem til årets klasseløpsauksjon, er glad for hybridauksjon, katalog og spent på salget.

Wirkola har meldt på fem åringer til årets Klasseløpsauksjon. Hun synes auksjon er den salgsformen det er best å selge på.

-  Auksjon er veldig bra, for da slipper man en hel masse arbeid selv og alt blir ivaretatt. Jeg selger alltid hestene mine der og har bare en eneste gang bydd på en av mine egne selv. Det var faktisk i fjor, for å få i gang budene. Selv har jeg opplevd gode kjøp og gode salg på auksjon, forteller hun.

Eneste minuset hun kommer på, er at man ikke styrer selv hvor hestene kommer.

- Det er jo selvsagt litt avgjørende at hestene kommer til dyktige folk, men akkurat den biten er man ikke herre over med auksjon, medgir hun.

Nå ser Wirkola frem til årets Klasseløpsauksjon, som for første gang er en hybridauksjon med digital budgivning og fysisk auksjon på Bjerke.

- Det er jeg spent på. Det er mye som er positivt i år. Katalog og mulighet for digital budgivning. Så er det fint at hestene vises frem på formiddagen på Bjerke og at de frembys en og en på selve auksjonen. Jeg håper man klarer å få auksjonsstemning på Bjerke, slik som før med en auksjonsring, sier hun.

Hun er realist og håper det beste.

- Det er ikke sikkert 2023 er året man får de rette svarene på auksjonsform og priser. Det er jo utfordrende tider og man vet jo at hest ikke akkurat er det folk bruker penger på i nedgangstider. Men med det opplegget man satser på, får vi håpe det beste. Jeg er spent, smiler hun.

Klasseløpsauksjon 2023
Klasseløpsauksjon avholdes på Bjerke Travbane lørdag 9. september. Auksjonen er åpen for norskregistrerte varm- og kaldblodsåringer. Påmeldingsfristen er 14. mai. Påmeldingsskjema og auksjonsvilkår får du her.