Sjekk fondet ditt

Skrevet av Marius Lundstein,  07.09.2022
Artikkelbilde
Foto: Hesteguiden.com

Alle hester som selges på Klasseløpsauksjonen kvalifiserer for uttak av midler fra avlsfond. Sjekk hvilke midler du har i avlsfond på DNTs medlems- og kundeportal Min Side.

Klasseløpsauksjonen startet tirsdag, og allerede i dag er det godt driv i auksjonen. Onsdag ettermiddag er det notert bud på 15 hester, der det høyeste budet er på 100 000,- kroner. Gå til nettauksjonen her.

DNT ønsker å stimulere til økt oppdrett og omsetning av travhester i Norge. Som et avlsstimulerende tiltak er «Avlsfond» opprettet, der hver ansvarlig hesteeier har sitt fond. Formålet er å hjelpe oppdretter med å få solgt sine føll/ unghester, samt bidra til produksjon av norskfødte hester. Utbetaling fra avlsfond kan blant annet skje til ny eier ved første gangs omsetning av norskfødt travhest yngre enn to år. Dette betyr at alle hester som selges på Klasseløpsauksjonen kvalifiserer for uttak av midler fra avlsfondet. Les fondets vedtekter under her.

Hvis du er interessert i å kjøpe hest på årets auksjon – sjekk om du har tilgjengelige midler i avlsfondet ditt på DNTs medlems- og kundeportal Min Side. Utbetaling av midler gjøres elektronisk via Min Side, og utbetaling vil komme på første ordinære månedsoppgjør fra DNT etter at uttaket er registrert.

Informasjonsvideo om avlsfond

Logg inn på Min Side