Klasseløpsauksjon 2022

Skrevet av Laila Stolpnes,  08.09.2022
Artikkelbilde

Klasseløpsauksjonen startet tirsdag 6. september og finalen avholdes lørdag 10. september fra kl. 18.00. 

Klasseløpsauksjonen avholdes som en digital nettauksjon hos ASVT Trottex AB. Det bugner av spennende hester på auksjonen og nå har du muligheten til å sikre deg en topptraver! Over 90 av de påmeldte hestene vil det være mulig å besiktige på Bjerke Travbane 10. september. Stallområdet har som tidligere år tilholdssted på parkering syd, og visningsområdet vil være åpent fra kl. 10.00 lørdag formiddag. Kl. 12.00 er det felles visning i katalogrekkefølge av alle hestene som er påmeldt på visningen. Hvilke hester som deltar på visningen, står anmerket i katalogen. I tillegg finnes en egen oversikt her: https://www.asvt.se/images/aktuellt/Oversikt_over_hester_som_vises_p%C3%A5_Bjerke_002.pdf

Kl. 18.00 lørdag starter auksjonsfinalen, fra studio på Økern vil programlederne Kurt Hella og Hans Kristian Skubberud lede hele auksjonen i en direktesending.

Bjerke Travbane inviterer til auksjonsfest i restauranten og holder åpent hele kvelden. Her vil man kunne følge direktesendingen, det er det er salg av mat og drikke. Arrangementet er åpent for alle og DNT vil være til stede for eventuelle spørsmål knyttet til auksjonen.

Registrer deg til nettauksjonen
Hvis du planlegger eller vurderer å by under auksjonen er det viktig at du registrerer deg så snart som mulig. Norske (utenlandske) statsborgere må ved registrering levere kopi av pass eller førerkort for å bekrefte sin identitet, dette må behandles hos ASVTs Trottex AB før endelig registrering er fullført. Noe behandlingstid må påberegnes, og du må derfor sørge for å være ute i god tid! 

Registrer deg her dersom du er svensk statsborger https://auktion.asvt.se/create-account/, eller her om du ikke er bosatt i Sverige https://auktion.asvt.se/foreign-register

Ved kjøp av hest som skal til utlandet!
Dersom du har kjøpt hest som skal passere grensen i løpet av helgen må Traces skjema fylles ut og returneres til DNT innen søndag kl 11. Når hesten din skal reise ut av Norge, trenger du registreringsnummer for hesteholdene (stallene) hesten reiser til og fra. Dette er nødvendig for at du som er hesteeier skal kunne søke om helsesertifikat for hesten. For å registrere staller i utlandet må driftsansvarlig for stallen ta kontakt med myndighetene i landet stallen ligger. Norske landbruksmyndigheter (Mattilsynet) har ikke tilgang til å registrere staller i utlandet, og uten dette registreringsnummeret kan de ikke utferdige helsesertifikat for utreise. Når det gjelder auksjonshestene så er avsenders (Bjerke Travbane) sitt bruksnummer 1010923.

Informasjon finner du her: https://www.mattilsynet.no/dyr/kjaeledyr/hest/hest-til-eos-land

Traces skjema sendes auksjon@travsport.no

Hestehotell!
Har du kjøpt hest og har behov for oppstalling utover søndag kl 18 kontakt auksjon@travsport snarest mulig!

Alt om auksjonen får du her  https://www.asvt.se/auktioner/klasselopsauktion