Prosjekt ungdomstrav

Skrevet av Kim Are Sveen,  16.09.2016
Artikkelbilde

Det jobbes i disse dager aktivt med prosjekt ungdomstrav, som innebærer at det fra 1/1-2017, skal innføres ungdomsgrupper i alle landets travforbund. 

Rogaland Travforbunds ungdomsgruppe er brukt som et utgangspunkt for arbeidet og som er brukt i promovideoen. Arbeidet er godt i gang og styret i DNT støtter prosjektet  og ser nødvendigheten av å ha et attraktivt tilbud til ungdommen, da dette vil være viktig for å sikre travsportens fremtid.
 
Følgende mandat er vedtatt av DNT styret i sommer for prosjekt ungdomstrav:
 
- Utarbeide et aktivitetstilbud med fokus på kompetansebygging innen travsporten, for ungdom i alderen 15-26 år som forankres i DNT-organisasjonen og ut i alle travforbund. Dette for å ivareta travsportens aktivitetstilbud fra barn til ungdom/voksen og legge til rette for å ivareta / øke interessen for travsporten.
 
Det er nedsatt en prosjektgruppe som ledes av DNT styremedlem Trond Olav Salte, i tillegg til Glenn Kramer Stenberg, Mari-Ann Skålien, Hilde Vik Pettersen, Silje Jessen, Kjell Øystein Håkonsen, Jan Inge Ringen og Tove Onshuus.
 
-       Formål å legge til rette for å skape godt miljø og trivsel , som bidrar til personlig og hestefaglig utvikling for ungdommer på alle nivåer i travsporten. Slik at overgangen fra ponni til stor hest blir naturlig og motiverende.
-       Hensikten er å øke interessen for travsporten og hindre frafall blant ungdommene.
-       Målet er å etablere ungdomsgrupper i alle travforbund i Norge.  

Her kan du ta en titt på hvordan starten har vært i Rogaland.