Tekno Odin satte verdensrekord

Skrevet av Even Elvenes, Equus Media,  01.10.2016
Artikkelbilde
Tekno Odin - de fleste superlativer er etterhvert brukt opp. I dag leverte han enda et løp for historiebøkene.

Det ble flere store fremganger for mange norske interesser under unionstravet på Færjestad i dag, men kaldblodskongen Tekno Odin stjeler alle overskrifter.

Lørdagens Unionskamp går til historieboka. Tekno Odin gjorde alt selv, han presset seg forbi Solør Stegg etter 600 meter, folkehavet på rundt 6000 mennesker gispet etter luft, og tok deretter til trampeklapp. Tekno Odin, travkongen. Han travet inn til verdensrekord på Färjestad lørdag. Tiden 1.19.1/2140 meter er det råeste noensinne av en kaldblodshest på 2100 meter. Og som ikke det var nok, Tekno Odin åpnet den første halve runden etter 1.13.0.
- Färjestad er fantastisk. Teko Odin er «one of a kind». Nå må jeg bruke tid på å fordøye prestasjonen hans. Det skal faktisk ikke la seg gjøre, etter en slik åpning, og så holde farten på topp helt til mål. Alle som kommer til meg i dag skal få champagne, sa eieren Elfinn Edvardsen i lykkerus noen minutter etterpå. 

Beveget Tjomsland
- Det er det mest enorme jeg noensinne har opplevd. Han er helt enorm, sa kusk Tjomsland og tittet på travkongen. Det med en grøtete stemme. 
- Duellen fra start av, at Solør Stegg svarte opp, må vi bare tåle. Det ble fullt kjør. Åpningen i 13-fart er nesten ikke til å tro. Tekno Odin har vært enorm i det siste.  Vi hadde faktisk litt tro på verdensrekord i dag, avsluttet en klart preget kusk og trener etterpå.

Jubel
I minuttene rett etter rekordløpet summet det blant alle frammøtte. De hadde vært med på å se en prestasjon ingen kaldblodshest har gjort tidligere. Heiaropene stilnet, folk sto stille for å høre Øystein kommentere. Respekten for den norske ekvipasjen var til å ta og føle på. 
Først etter at nasjonalsangen var gjort unna, ble det jubel. 

Tidenes mellomdistanseløp ble levert lørdag i Karlstad. Tekno Odin sørget for det.