Månedens hesteeier mai

Skrevet av Espen Edvardsen,  01.07.2016
Artikkelbilde
Månedens hesteeier for mai Jonn Borgen og Kuven Besto i et løp på Begren Travpark. foto: Hesteguiden.com

Jonn Borgen er en hestekar uten like. Han har holdt på med travsporten i flere ti-år som både trener, eier, oppdretter og kusk. Vestlendingen er Månedens hesteeier for mai.

Jonn Borgen hadde en strålende kveld på hjemmebanen Bergen Travpark 28 mai hvor han tok to seiere med egentrente og oppdrettede hester. Kuven Tøtto og 3-årige Kuven Storm het de to vinnerne. Sistnevnte som Borgen selv eier er som han sier det største talentet han har vært borti. Kuven Storm er en hest han har store ambisjoner med om han holder seg hel og frisk.


Her kan du se intervjuet med Jonn Borgen.


Juryens begrunnelse:

Jonn Borgen er utvilsomt en av travets «grand old men» og en hestekar uten like – men han er fortsatt i full vigør både som trener, eier, oppdretter og kusk. I flere ti-år har Jonn og Kuven-hesten sitt navn vært å finne i travprogrammene på Vestlandet. Under stallpseudonymet «Stall Texa» har Jonn snart passert et halvt hundre hester i sin varetekt. Viktig å få frem er det også at brødrene Henrik og Hans Kristian samtidig i alle har år vært
viktige støttespillere, og særlig det siste året når Jonn har vært mye syk. Jonn fikk, som mange andre i hans generasjon, heste-interessen i arv og har vært nær og kjørt hester helt fra minste barnsben av. I løpsbanen har Jonn notert 1269 starter i totalisatorløp og står nå bokført med 56 seire. 28.mai i år ble en ny merkedag i Jonn sitt lange travliv, da vant han igjen 2 løp på samme dag. En av seiershestene denne dagen var 3-årige og lovende Kuven Storm som også den stammer fra Rinda Valen som ble innkjøpt i 1974 og som i dag er stammoren for alle Kuven-hestene. Jonn har foruten å ha brukt mye tid på familiens hester opp gjennom årene, også vært en stor bidragsyter for å opparbeide treningsområder for trening av travhest i Os Travklubb. Månedens hesteeeier tildeles med stor glede og respekt til Jonn Borgen.