Seier vil bety mye

18.08.2016
Artikkelbilde
Louise Vebostad Trudvang til venstre, hun er samboer med Stian Eilefsen. I mellom paret står lørdagens store håp Tverdals Lilja. (Foto: Even Elvenes, Equus)

Drammen: Det er viktig å synes, det er viktig med suksess. Stian Eilefsen drømmer om seier i lørdagens hoppefinale i regi DNT. 

Av Even Elvenes

Equus tok turen til Skiptvet, og traff på Stian Eilefsen. 29-åringen fra Indre Østfold har opparbeidet seg et bra rykte i norsk travsport. Mannen kan faget trening av travere, og nå håper han at en stor porsjon ære blir med Tverdals Lilja hjem til bygda som ligger ved Glommas kant.  Eieren, Harald Gunnesmo har sin bopel i Sør Trøndelag, ved seier dukker 250.000 kroner opp på kontoen hans neste måned. Alt av sølvpremier vil nok Gunnesmo plukke med seg fra seremoniplassen i Drammen.  

Skodd om
- Alt ser bra ut, Tverdals Lilja har en enorm kapasitet, men har feilet vekk titusener av kroner tidligere. Jeg har skodd om og lett etter den perfekte balansen. Kanskje er Tverdals Lilja fortsatt litt tung, men hun har ikke vist tendens til feiltrinn i løp og trening de siste ukene.

Stian Eilefsen virker spent, kanskje litt nervøs også. Det skal en sterk rygg til å bære et slikt press når 250 tusenlapper vinker i det fjerne.

Super Dancer ga kikk
De unge stormer opp og fram i norsk travsport. Her i Norge har man et kobbel yngre jenter og gutter som banker på sportens vide dør. Stian Eilefsen er en av dem, samtidig har han en lang fartstid tilbake til morfar Helge Westbys tid, Helge som fikk vinne Trav-Kriteriet med Super Dancer i 1991. Kusk var Leif Gustav Raae. 
Under oppvekst var Stian også hos hestekaren Gunnar Gjerstad. Det hersker vel ingen tvil om at viktige detaljer ble snappet opp i den perioden

- Opplegget for hestene på stallen, de er 17 stykker, er å kjøre hardt to dager i uka. Det går kun i intervaller. Resten av uka er det fri som gjelder, eller skritteturer under sal eller vogn. Jeg liker modellen, påpeker Eilefsen.

Kan 1.27 på distansen
Stian fortsetter; 
- Det finnes mer å gå på. Tverdals Lilja har en 1.27-tid i kroppen, kanskje enda bedre. Formkurven peker oppover, og er bedre enn i løpet på Lindesberg som ga seier. Vit da at banen i Sverige var preget av regnvær den dagen. 
- Hvilket senario ønsker du deg på lørdag?
- At Åsbjørn (Tengsareid, kusk. red. anm.) styrer rett til tet, at Tverdals Lilja får strekke ut i et høyt tempo. Da blir det ikke lett å hente henne inn før mål, avslutter en tydelig forventningsfull Stian Eilefsen.