Rå Teddy Gutten Støen

Skrevet av Av Magne Engebretsen, Equus Media,  20.08.2016
Artikkelbilde
Denne hesten imponerte stort i DNTs 5-års-løp. (Foto: Hesteguiden.com)

Den store favoritten vant, men Teddy Gutten Støen måtte helt ned på 1.24,0v/2960 meter for å sikre seg seieren i DNTs 5-års-løp.

I DNTs 5-års-løp med hele 500 000 kroner i førstepremie dro1 Tysvær Loke hardt unna i tet, 1.26 første 1000 meter, og ga ikke tilleggshestene en meter gratis, men runden fram mål var favoritten 11 Teddy Gutten Støen på plass utvendig for lederen. Teddy Gutten Støen sikret seg overtaket mot siste sving, men så ut til å tape for 4 Spik, som lignet en vinner da han gikk i nærkamp rundt siste sving. Dog satt Tom Erik Solberg helt rolig bak favoritten Teddy Gutten Støen, som stakk unna til sikker seier. En overraskende god Spik/Kjetil Djøseland var meget god toer, mens Steinfaks/Geir Vegard Gundersen var meget positiv treer. Vinnertiden til Teddy Gutten Støen var flotte 1.24,0v/2960 meter.
- Jeg hadde den beste hesten, og det syntes jeg han viste idag. Han fikk et tungt løp, men gikk på hele veien. Jeg villekjøre avventende den første runden og deretter kjøre suksessivt framover. Han var veldig god idag. Dette er det største løpet han har vunnet. Vi hadde et håp om Derby hvor han ble treer, men han tok det igjen idag, sa Tom Erik Solberg.
- Hesten er rå og går til mål. Det var fantastisk, sa eier og oppdretter Kristine Støen Kivle. Jan Kristian Øverdal er trener av den røde seiersmaskinen.
- Dette har vært sesongens store mål, sa treneren.