Månedens hesteeier juni

Skrevet av Jan-Inge Ringen,  03.08.2016
Artikkelbilde
Rudolf Roland i aksjon på hjemmebanen Sørlandets Travpark. (Foto: Privat)

Rudolf Roland fra Bjelland i Vest Agder er en av travsportens trofaste, positive amatører og er en fortjent mottager av utmerkelsen månedens hesteeier for juni måned.

Søndag 5.juni ble en minnerik aften på Sørlandets Travpark for familien Roland. Med 2 seire til familiehestene så gikk nok turen hjem til Sølvskar med ekstra stor glede denne kvelden. En av vinnere var Will Lita og i sulkyen satt datteren Caroline Roland som med dette vant sitt første totalisatorløp.

Se og hør intervjuet med Rudolf Roland her:

Juryens begrunnelse:

Rudolf, den sanne amatør!

Månedens hesteeier er født 1958 og har opplevd det meste innen norsk travsport siden midten av 1970-tallet. Blant annet var Rudolf Roland aktiv under de glade 80-årene når snoren ble klippet på Rolands hjemmebane Sørlandets Travpark. Den glade, den hyggelige, den arbeidsomme. Om Rudolf Roland kunne mye godt være sagt, men aller mest settes pris på det varme, bankende hjertet for travsport, og kaldblodshestene spesielt.

Sørlendingen har under årenes løp hatt mange hester. I nåtid husker man nok Rudolf best som trener, makker og livsvenn til Willblesen som fortsatt holder stand - sammen med Will Lita og Will Teddy som alle er familieprosjekter, nevnes kan også oppdrettet Will Prinsen. Det er en sann amatør som nå hedres, en av sportens slitere og som utgjør den brede plattformen travet virkelig trenger. Rudolf har også gjort sitt for fellesskapet som frivillig på lag og forbundsnivå. Til sist må hans fokus på rekruttering også nevnes, ved å støtte opp om sine aktive døtre i sporten så har Rudolf også her vært et forbilde.

 Gratulerer Rudolf Roland, du er månedens hesteeier for juni 2016.