Endelig Guttens tur?

Skrevet av Rolf-Henning Pedersen, Equus,  17.08.2016
Artikkelbilde
Teddy Gutten Støen og eier/oppdretter Kristine Støen Kivle jakter sin første klassiske seier sammen i finalen av DNTs 5-åringsløp på Drammen lørdag. Foto: hesteguiden.com

Teddy Gutten Støen har kjempet i årgangseliten siden 3-årssesongen, men mangler den klassiske storløpseieren. Den kan meget vel komme i lørdagens utgave av DNTs 5-åringsløp.

Teddy Gutten Støen har fått mange tøffe løp og alltid måttet gjøre grovjobben selv i løpene. Det holdt på å gi seier i fjorårets Derby og årets NM, men begge gangene ble han snytt for konfekten. Etter en strålende kvalifisering, hvor Teddy Gutten Støen kom ensom til mål, er muligheten bedre enn noen gang til å gå til topps i et klassisk storløp.

- Det er drømmen
- Det er det man trener for og drømmer om, sier eier og oppdretter Kristine Støen Kivle fra Sannidal til Equus. Hun er kvinnen bak den råsterke Horgen Tore-sønnen som allerede har passert 1.3 millioner kroner i grunnlag. I år har 5-åringen tatt steget opp i den ypperste eliten noe hesten viste ved sin tredjeplass i Bork Rigels Æresløp og annenplassen i Norgesmesterskapet bak Tekno Odin. Framfor alt har Teddy Gutten Støen blitt langt mer stabil.

Vokser med oppgavene
- Teddy Gutten Støen har vokst med oppgavene, og jeg vil gi Tom Erik (Solberg) mye av æren. Han har latt hesten utvikle seg i løpene, og kjenner ham bedre enn noen annen. Tom Erik sier at Teddy Gutten Støen er blitt flinkere til å hjelpe seg selv i løpene, og at det er en av hovedgrunnene til at han er blitt mer stabil, sier Kristine.
Hun legger også til at 5-åringen er lettet i balansen i år, og går nå med lette aluminiumsko foran og barbeint bak. Det ser ut til å ha hatt den ønskede effekten, for Teddy Gutten Støen har kun galoppert en gang det siste året.

Alt ser bra ut
Lørdag skal Teddy Gutten Støen ut på sin yndlingsdistanse. Han vant overlegent sin kvalifisering, og blir stor favoritt til førstepremien på hele 500 000 kroner.
- Teddy Gutten Støen tok kvalifiseringen på fin måte og restituerte seg fint etter løpet. Alt har sett bra ut i trening etter løpet, og jeg er både spent og optimist.
- Og vinnertaktikken er?
- Det er det Tom Erik som bestemmer, men jeg tror det blir jevnt, hardt tempo hele veien. Teddy Gutten Støen er best da, og han har fortsatt styrken som sitt fremste våpen, sier Kristine Støen Kivle, kvinnen bak den store favoritten i DNTs 5-åringsløp.