DNT`s Ungdomssamling 2015

Skrevet av Anette Leiren,  12.10.2015
Artikkelbilde
Preben Søvik sammen med årets deltakere på Dnt´s ungdomssamling. Foto; Tore Kristiansen

For tredje år på rad arrangerte DNT ungdomssamling. Denne gang var samlingen lagt til Sverige.

Det var en forventningsfull gjeng som reiste fra Bjerke fredag formiddag. 45 ungdommer i alderen 16-26 år var med og programmet bestod av:
- Nytt strategidokument – TRAV 2020, inkl gruppearbeid med presentasjon.
- Foredrag ved VD på Åby travbane Nils Andreasson og omvisning på banen.
- V75 på Åby travbane.
- Besøk hos Preben Søvik på hans arbeidsgiver, Robert Berghs, nye treningsanlegg

Deltakerne fikk samme informasjon og spørsmål vedrørende Trav 2020 som i disse dager tas på de forbundsvise travkonferansene. Det var ingenting å utsette på engasjementet da ungdommen uttrykte sine meninger om hvilke utfordringer norsk travsport har. Besvarelsene tas med i det videre arbeidet til utvalget for Trav 2020.

Lørdag flyttet vi oss til Åby travbane. Der fikk vi høre om Åbys omstillingsprosess og tanker videre. Åby har endret seg fra å være en «ordinær» travbane, til å bli en moderne bane der man setter de aktive og publikum i sentrum. Omvisning på stallsiden var interessant. Vi hadde arrangert en trav-quiz dagen før. De syv beste fikk som premie å sitte på i bussen som kjørte på innerbanen under løpene. De fikk dermed oppleve Svensk Mesterskap for monteryttere på særdeles nært hold. Etter 13 løp dro vi tilbake til hotellet og så RD-sendingen fra Yonkers. Stemningen var elektrisk under og etter VM-løpet! Vi var utrolig stolte – vi var best i verden!

Søndag dro vi til Preben Søvik og Robert Berghs nye treningsanlegg utenfor Åby. 26-årige Søvik har tross sin unge alder, opplevd mer innen travsporten enn de fleste. Søvik fortalte om sin reise så langt og besvarte spørsmål – en flott ambassadør for travsporten!

Det er viktig at ungdommen blir tatt på alvor og at deres stemme blir hørt. Det er de som er travsportens fremtid! Det var en flott gjeng, og det var en fornøyelse å være reiseleder for dem, forteller organisasjonssjef Tore Kristiansen og legger til; "Selvfølgelig skal vi fortsette med denne type samlinger"!