Frønes vant EM

Skrevet av Jan Elvestad, Equus,  22.11.2015
Artikkelbilde

Skive søndag: Anette Frønes ledet EM for damer også etter første konkurransedag, og etter at de to sisteløpene på søndag var avviklet kunne hun titulere seg om Europamester.

Frønes viste offensive takter i begge løpene søndag, en seiersgivende taktikk.

I søndagens første løp satt Anette Frønes opp bak den ti år gamle hoppa Dominans. Fra femtespor bak bilen stakk hun rett til tet og fikk bestemme som hun ville, første kilometeren gikk ikke raskere enn 23,0. Til tross for det moderate tempoet kunne ikke hoppa holde helt inn, hun måtte nøye seg med en tredjepremie. Vant gjorde Heidemarie Hainzer fra Østerrike som dermed var kun ett poeng bak Frønes før det siste løpet skulle kjøres.

I det siste løpet som inngikk i EM for damer kjørte Anette Frønes fram utvendig om lederen med outsideren What's Up runden fra mål. Det viste seg som et sjakk-trekk da hesten var sterk og holdt farten fint til mål og ble toer. I og med at løpet ble vunnet av finske Mervi Laurila betød det at Anette Frønes dermed vant årets EM for damer.

Det var en jublende glad Anette Frønes vi traff på telefonen i etterkant av mesterskapet:
- Dette er ufattelig, jeg har blitt Europamester, var det første en sprudlende glad Frønes fortalte.
- Det er stort å vinne løp hjemme i Norge, men dette er noe helt annet. På seremoniplass hadde jeg problemer med å holde tårene tilbake, og jeg er ikke den som viser mest følelser. Nå har jeg fått pokalen som er beviset på mesterskapet, dette er virkelig stort.