Dobbel Ø.K.

Skrevet av Magne Engebretsen, Equus Informasjon og Media,  28.11.2015
Artikkelbilde
Det ble dobbel Ø.K. i DNTs høstfinale.

DNTs høstfinale for 3 årige kaldblodshester med 100 000 kroner til vinneren, endte med  familielykke og dobbeltseier til Ø.K.-oppdrettet.

  

 

5 Mollyn var lenge anfører i Det Norske Travselkaps høstfinale med 2 Tripsson Ø.K på utsiden. Runden fra mål angrep 6 Spydo Ø.K. i tredjespor og fikk med seg 8 Sjø Kongen og 10 Tina Blessen. Det bet ikke noe særlig for Sjø Kongen, men de to øvrige fikk opp farten. Tripsson Ø.K. presset seg til tet på siste bortre og fikk 6 Spydo Ø.K. nærmest, men nestfavoritten Tripsson Ø.K. holdt unna for Eirik Høitomt og vant på 1.33,0v/2100 meter. Førstepremien lød på 100 000 kroner, mens Spydo Ø.K., eid og trent av Stians kone Ronja  Good,  fikk 50 000 kroner for annenplassen. Tina Blessen holdt farten fint til tredje - foran et kobbel slitne hester.

- Jeg var litt usikker på hvor mye jeg turte å tøye strikken. Han var nær galoppen flere ganger, men han holdt seg i skinnet helt hjem. Det er en frisk type som ofte vil mer enn han kan, men idag var han bra, sa Eirik Høitomt.
- Dette var stort, og det er en seier jeg setter høyt, sa en glad Stian Øksnevad etter at Tripsson Ø.K. hadde vunnet. Dette var sesongens tredje seier i den niende starten, og årsbruttoen er nå oppe i 187 000 kroner.