Support Justice tok gullet!

Skrevet av Tom W. Johannessen,  02.08.2014
Artikkelbilde
Support Justice og Geir Vegard Gundersen, NM-vinnere som nå har tatt 16 seire på 23 starter i et glimrende samarbeid.

Det ble hjemmeseier i NM for varmblodshester (V75-6) på Biri: Juliano Rags solgte seg så dyrt som vel mulig. Men Support Justice nektet å tape, han koblet jerngrepet i et fantastisk travløp.


Juliano Rags fikk teten fra Mr.X.F. Royal; Noralf P. Brækken holdt et tøft tempo. Support Justice måtte igjen gå den tunge veien, men den kan han ut og inn.
I siste sving slo Geir Vegard Gundersen og hans stjerne kloa i Juliano. Det så ut til å bli greit, men ble det ikke. Juliano kontret innvendig, men Support Justice hentet fram kjempekreftene og vinnerviljen.
Vinnertid: 1.13,6/2600a., førstepremien var 250.000 kroner.
Thai Investment tok bronsen etter en fin spurt.

Sydlandsk på seremoniplass
Det var litt sydlandsk på seremoniplass på banen ved Mjøsas bredd etter NM.
- Vi må prate ufølsomt, ellers blir det gæren't, sa Geir Vegard Gundersen som viste flotte følelser etter en utrolig populær triumf.
- Et tøft løp som vanlig. Jeg kjørte i siste sving. Han var trøtt, Juliano Rags kom opp til nummerskiltet, men han svarte opp, oppsummerte GV.
Noralf P. Brækken trodde nok han skulle ha klart å kontre ut Support Justice, men han var selvfølgelig ikke skuffet over sin flotte fighter.
- Det var to veldig gode hester, sa Brækken som nå satser mot Åby Stora Pris om 14 dager.
- Vi satser på Jubileumspokalen på Solvalla, så et løp på Klasseløpshelgen på Bjerke (7. sept.) og så EM for 5-åringer i Frankrike, sa Support Justice-eier Arne Sandbæk jr. som vet hva som må gjøres hvis det blir EM-start: - Chartre et fly!
Så populær er Support Justice - kjørt og trent av Geir Vegard Gundersen som tok tre triumfer lørdag!

V75-1: En råsterk fetter
Fetter'n T.G.
skled til tet i andre sving av stayerløpet over 3100 meter. Fra tet er hesten en fighter av de helt sjeldne.Geir Vegard Gundersen så innbitt ut, han kjørte med ambisjoner - og tro på at han kunne slå storfavoritten Gylden Balder.
Fetter'n tok i mot, på oppløpet tok det i mot for de fleste.
"Hvem er minst trøtt?", sa løpskommentator Anders Mikkelborg i en spennende finish.
Det sto vel litt og veide, men GV lot Fetter'n avgjøre det hele selv.
Seiersgesten kom fra hjertet, familiehesten var stallens eneste uten seier før lørdagens triumf.
- Utrolig moro, sa GV med krav på å bli trodd.
Gylden Balder, nå med Harald Martinsen som trener, hadde 75 prosent av innsatsen på seg (dagens største). 6-åringen, som ble toer i NM, ble trykket ned til 1,09 i toto'n.
- Fetter'n T.G. er i form, men normalt skal vi slå ham fra dødens, sa Kai Johansen som ikke var like fornøyd med Gylden Balder som han var på Sørlandet sist.
Briskeby Rauen ble også trøtt, men fullførte fint til tredje i et meget severdig løp.
Vinnertid: 1.25,3/3160v.

V75-2: Superopphenting av Urd
Favoritten Urd tullet fra start og tapte så mye terreng at det så kjørt ut med tanke på seier. Også nestfavoritten Vesle Frøken Støen feilet; med en runde igjen var favorittene sjakk i et løp der Soløy Sandra ledet med Lome Oda utvendig.
Dagfinn Aarum trodde kanskje han hadde kontroll, men Urd og helgas formkusk Eirik Høitomt var slett ikke slått.
Inn mot siste sving, i vide spor, spant ekvipasjen rundt nesten et helt felt i et imponerende jafs til sikker seier. Imponerende!
En selvkritisk Høitomt tok på seg skylda for terrengtapet innledningsvis før han i vanlig sindig stil oppsummerte:
- Vi fikk etterhvert fine rygger, hun er veldig speedig og tok tak i det.

V75-3: Nozler sterkest til slutt
- Inn på oppløpet så det veldig bra ut, sa trener Trond Anderssen på seremoniplass. Der sto han som trener av vinneren, annetvalget Nozler - som ikke var med fordi han ikke er helt bygd for denne type oppmerksomhet. Men vinne kan han, seieren var av det sterke slaget etter at Gunnar Austevoll og Nozler hadde ligget plassert i sjuende innvendig med én runde igjen.
Storfavoritten Pico's Boy ledet, men vinglet og vridde på seg i en krafttappende stil og feilet i siste sving som slått.
En sterk Black November trykket seg til tet mot siste sving men hoppet til slutt i mål som tredjehest.
Vant gjorde som nevnt Nozler foran en nesten like godt spurtende Megamuscle.
Västerbo Cointreau
fikk aldri viste seg fram, en veldig typisk neste-gang-hest.


V75-4: En suveren hoppevinner


Fjorårsvinneren My Happiness E. P. og Bo Westergaard (bildet) var store favoritter i NM-løpet for varmblodshopper. Det var de med rette.
5-åringen til stall E.P. og Bo Westergaard skled til tet mot andre sving. Dagfinn Aarum og Thai Goldie var fornøyd med lederryggen. Sistnevnte ekvipasje var nestbest, men kunne intet gjøre med den suverene vinneren.
Bronsen gikk til Seaborn Simona og Amanda Robertsen, en positiv Come Charming ble firer.
My Happiness E.P. åpnet første 1000 i skrittefarten 1,15. I siste sving spant hun fra resten i flott stil etter en periode med litt uvisshet. For helsemessig har det ikke bare vært happiness de siste to månedene.
- Jeg er utrolig glad. Har vel aldri vært så spent som foran denne dagen. Gud hvor godt dette smakte, sa eier Elizabeth Granlund, nå bosatt i Danmark sammen med ektemann Pål.
Det blir noen telefoner til Bo som nok synes det er gøy å være dansk i Norge. Han hadde forberedt My Happiness E.P. ypperlig.
- Det var en fornøyelse å se henne i den den skikk hun var i dag, konkluderte han på seremoniplass etter triumfen som var verdt 250.000 kroner.
Vinnertid: 1.14,0/2100a.

V75-5: Geir Vegard Gundersen igjen
Det lignet en omstart, men dengang ei. Favoritten L'Orage fikk overta, en sterk Step Down kom opp utvendig. Fjerdevalget Quickstile, som kan være litt kilen fra start, hadde kommet fint avgårde til en plassering i annet utvendig. Sistnevnte angrep i "treer'n" i siste sving med High Photo på slep.
L'Orage hang tidlig i tauene, det ble etterhvert jevnt inn mot mål. Men Quickstile vant nok sikrere enn det kunne se ut til foran en tapper Step Down, kjørt av Svein Ove Wassberg.
Dette var Geir Vegard Gundersens andre dagsseier - og hans triumf nummer 39 i V75-sammenheng på Biri. Nummer 40 kom med NM-vinneren Support Justice.
Per Johansen trener vinneren, og Askermannen og Budstikka-journalisten Per Erik Hagen er oppdretter.

V75-7: Jærvsø Ole er tilbake!
- Du kan kjøre de siste 700, sa trener Øystein Tjomsland til vikarkusk Svein Ove Wassberg før sistnevntes oppsitt på Jærvsø Ole i V75-finalen.
Svein Ove gjorde som han ble bedt om - og Jærvsø Ole gjorde som han ble bedt om. Det var flott stil på sønnen til Järvsöfaks, som har slitt med helseproblemer, de siste 700.
- Etter at de kjørte 1.22 første tusen, steg optimismen, kommenterte seierkusken etter et løp det en flott spurtende Kringelandtellus tok sølvet foran Elmer.
Favoritten Bokli Vind fikk et umulig og for tøft løp.
Pass på Alsaker Piril neste gang; han var med på en del og viste form før galopp i siste sving.