NM-tittel nummer to?

15.08.2014
Artikkelbilde
Svein Ove Wassberg jakter NM-tittelen i Bergen lørdag.

V75 Bergen: Lørdag er det V75-omgang på Bergen travpark, og samtidig skal årets NM for stallansatte avgjøres. Svein Ove Wassberg er svært sugen på sin annen NM-tittel.

- Jeg har vært med i NM for stallansatte en drøss ganger og har vel havnet på omtrent alle de plasseringene som er mulig - fra sisteplass, via pallplasseringer til seier. Jeg har en NM-tittel fra tidligere og er veldig sugen på en tittel nummer to. Jeg synes at jeg har vært ganske heldig med hestemateriellet, men det synes jeg også at de andre har. Det er fire bra NM-felt i år, så alle får muligheten, innleder landets desidert mestvinnende stallmann.

Overlegen i Bergen
Svein Ove Wassberg er i ferd med å gjennomføre en ny topp sesong. Hjemme på Bergen travpark har han så langt i år vunnet 37 løp. Det er flere enn de to beste på trenerstatistikken, Åsbjørn Tengsareid og Øyvind Austevoll, har til sammen. I NM for stallansatte håper Svein Ove Wassberg på full klaff. Alle de tolv deltagerne skal kjøre fire løp - fordelt på en A-, B-, C- og D-hest hver.

I tillegg til en godt synlig hjelm- som kan benyttes i løpsbanen det neste året som synlig tegn på NM-tittel - venter solide pengepremier på de beste: Vinneren får 30 000 kroner, sølvmedaljøren får 15 000 kroner, mens det vanker 10 000 kroner til bronsemedaljøren. Premiene er i stor grad gjort mulig gjennom sponsoren Visafo.

Sjansene
Svein Ove Wassberg går en travel dag i møte. Ikke bare skal han ha fullt fokus på de fire NM-oppgjørene. Han er også i aksjon i ytterligere fire løp. Slik vurderer han sjansene:
- 6 Rosa Årup i 2. løp/V5A-1 var positiv etter galopp sist og viste form. Sporet er bra, og motstanden er ikke avskrekkende. Vi skal tidlig med på V5-bongen. Her har jeg vært heldig med min C-hest.
- 12 Førlands Knerten i 3. løp/V5A-2 er min A-hest. Hesten er utvilsomt god nok til å kjempe i toppen uten galopp, men han er ikke til å stole på. Han er mer en outsider enn en favoritt, men i et glatt løp har jeg selvfølgelig god tro.
- 10 Shoguns King i 5. løp/V75-2/V5A-4 er min D-hest i NM. Hesten er tydeligvis i knallform, og jeg håper han skal skaffe meg verdifulle poeng. Å vinne blir nok tøft, men en fremskutt plassering er det lov å håpe på. Jeg kjørte for øvrig hurtig med 5 Zarbara Boko sist mandag. Han kjentes veldig bra og er nå formmessig der han skal være. Må regnes med bra sjanse!
- 4 Arran Stardust i 7. løp/V75-4/V4-1 er min B-hest. Hesten er i bra form og er flink. Jeg håper han skal snuse på en trippelplass, men vil ile til med å si at jeg ble imponert over 5 Danilo Pointer sist. Jeg vant med ham da, og det kjentes ut som en riktig bra hest som hadde mye spart. Det blir en hard nøtt å knekke, tror Svein Ove Wassberg.

Han fåår konkurranse om NM-tittelen av Dag-Sveinung Dalen, Silje Kristin Eilertsen, Morten A. Pedersen, Ragnhild Bjørnbeth, Ole-Kristian Kjenner, Marius Høitomt, Herman Tvedt, Mette Fløttum, Adrian Solberg Akselsen, Kristine Kvasnes og Hans Jørgen Eggen.