Sølv for Thai Broadway

29.09.2013
Artikkelbilde
Thai Broadway travet den raskeste tiden noensinne av en norskfødt varmblodshest over full distanse på Solvalla.

Samme taktikk som i kvalifiseringsløpet. Alt løste seg for Thai Broadway som avsluttet meget bra til sølv i UET Derby på tiden 1.10,9 over 2140 meter.

«Dukk-opp-Gunnar» ble overflydd to ganger fra start sammen med Thai Broadway som lå fint til i tredje par innvendig underveis i Grand Prix de l’UET 2013, eller Europaderby for 4-åringer.

Luken kom som bestilt fra Austevoll
Lutfi Kolgjini dro unna i bra tempo der framme med forhåndsfavoritte Mosaique Face. Etter passeringer 1.09,4/500 og 1.11,9/1000, ble det sprekk i feltet femhundre meter til mål. Da kom luken for Thai Broadway som gled ut i andre par utvendig rundt den siste svingen. Angrepet ble satt inn mot oppløpet, og avslutningen var solid. Andreplassen var klar, men den norske ekvipasjen klarte aldri å passere Mosaique Face som var en sterk vinner.

Thai Broadway fikk 877.430 svenske kroner for andreplassen.

Mosaique Face vant på 1.10,8 som er ny verdensrekord for fireåringer over mellomdistanse. Den tidligere rekordhaveren var Digital Ink med sin 1.11,3.

Storfornøyd trener
- Dette var vanvittig bra! Hesten fikk et perfekt løp, og pulsen steg kraftig rundt den siste svingen. Spesielt når jeg så Kolgjini var etter sin hest. På forhånd hadde topp tre vært kanonbra - og dette er bare helt fantastisk. Dette er en kjempestor opplevelse, og ikke minst moro for norsk travsport å være med i toppen. Dette lover bra!, sa en svært fornøyd og stolt trener, Trond Anderssen, etter løpet til rikstoto.no.