Junifaks og Golden Feline vant finaler

Skrevet av Erik Håkonsen, Equus,  30.11.2013
Artikkelbilde
Junifaks vant DNTs Høstfinale på Leangen.

Junifaks var den klart beste i DNTs Høstfinale på Leangen lørdag. Han fikk teten tidlig og siden hadde han full kontroll.. Golden Feline vant DNTs 4-årsfinale. Det var 100.000 kroner i førstepremie i begge disse to løpene

Favoritten Lome Gant galopperte med en gang. Han gjentok galoppen senere også. Junifaks fikk en flott start og var å finne i tet etter 500 meter. Siden hadde Hans Chr. Holm full kontroll. Bleke Huldra ble tredje etter to galopper underveis. Faste Viking ble toer etter et løp i rygg på vinneren.

- Junifaks var ikke så fin i oppvarmingen. Derfor masserte jeg ham mye og jobbet generelt mye med hesten. Når han kom ut i defileringen så jeg at det var en helt annen hest. Junifaks har vært god helt siden han var to år gammel. Jeg mener vi har matchet ham rett. Jeg tror Junifaks er en av dem som kan ta opp kampen mot Lannem Silje til neste år, sa treneren Lars O. Romtveit.
- Junifaks vokser en klasse i tet. Jeg var derfor svært fornøyd, da vi fikk teten tidlig. Dette er en meget god tre-åring, sa kusken Hans Chr. Holm.

Junifaks eies av Stall Tolvførtiåtte. Oppdretter er Knut Erik Dåbu. Junifaks har tjent 361 907 kroner.

Endelig seier
Golden Feline
hadde aldri vunnet løp før DNTs 4-årsfinale. - Det tror jeg bare er tilfeldigheter, sa treneren Anders L. Wolden før løpet. Han fikk helt rett. På oppløpet avsluttet Golden Feline strålende og var sikker vinner i mål. Chocolatique overtok teten runden igjen, men skuffet ved å gi seg mye på oppløpet.
- Hun er ikke i form. Nå blir det pause, sa kusken Gunnar Austevoll.
- Absolutt en fortjent seier. Det ble et helt perfekt løp. Hans Chr. Holm kjørte et perfekt løp. Golden Feline er ei sterk hoppe, som alt i alt er ei topp hoppe. Muligens kommer vi til å prøve oss i Frankrike, sa trener Anders L. Wolden.
Det er TV2 kjendis Morten Langli som eier hoppa. Oppdretter er Anita Andersen og Pernille A. Lund.