Til MAX og VGTV!

21.03.2013
Artikkelbilde
Administrerende direktør Harald Dørum i Norsk Rikstoto (i midten), flankert av travsportens nye mediepartnere, sjefredaktør Harald Strømme i TVNorge (t.v) og sjefredaktør Torry Pedersen i VG (t.h.). (Foto: Eirik Stenhaug, Equus).

Hestesporten flytter fra TV 2 til MAX og VGTV. Ønsket om lavere kostnadsnivå og økt distribusjon av et åpent TV-tilbud, er hovedårsakene til kanalbyttet fra 20. april.

– For å innfri vår strategi om bred vekst i flere målgrupper, er vi avhengige av at hestesporten vises på åpne flater og flere plattformer, der vanlige seere slipper å betale eller logge seg inn. MAX er det siste årets klare vekstvinner i den norske TV-floraen, med en profil og seerdemografi som passer travsporten. Nå får hestesporten hovedbase på én åpen og bredt distribuert TV-kanal, sier administrerende direktør Harald Dørum i Norsk Rikstoto.

Trav har en lang og stolt tradisjon i Norge, som vi gleder oss til å være med å videreutvikle på skjermen. Både hestesporten og MAX henvender seg til folk som liker fart, action og spenning, sier sjefredaktør og administrerende direktør Harald Strømme, i TVNorge.

TV-avtalen med MAX, som ble godkjent av styret i Norsk Rikstoto tidligere i dag, strekker seg ut april 2015, med opsjon på ytterligere tre års forlengelse.

– Når sendingene starter på MAX 20. april, får vi forutsigbarheten i sendetid og tilgjengeligheten som er nødvendig for å bygge seervaner og lykkes bedre med kommersielt TV-innhold. Med det nye tilbudet kommer «onsdagstravet» V65 tilbake på bredt distribuert fri-TV. Dessuten får vi minst tre ukentlige sendinger fritt tilgjengelige på VGTV, og skal sammen med dem utvikle nye formater og konsepter for streaming, sier Harald Dørum.

- Som Norges største sportsavis har VG lange tradisjoner for å følge travsporten tett. Denne fyldige, redaksjonelle satsingen fortsetter. Når vi nå har tatt dette over i våre andre kanaler, så er levende bilder en naturlig forsterkning av VGs tilbud. Med posisjonen nett- og mobil-TV har fått, forventer folk i mye større grad levende bilder og godt innhold, sier sjefredaktør Torry Pedersen i VG.

Norsk Rikstoto legger ikke skjul på at man ikke har lykkes optimalt med seerutviklingen gjennom det siste året på TV2s åpne kanaler og betalingsløsninger.

- TV2 har satset store ressurser på å integrere travsporten i sin multikanal-strategi. Men dessverre har vi ikke innfridd mange av de måleparametrene som ble satt i fellesskap. Norsk Rikstoto har også hatt behov for en dempet økonomisk løsning, samtidig som TV2 stod på full eksklusivitet på sine kanaler som forutsetning for videre samarbeid. Med den nye mediepakken blir vi mer synlige, tilgjengelige og mediestrategisk tidsriktige. Vi kan, etter hvert, sende lunsjtrav på åpne, digitale flater. Og de som ønsker enda mer travsport, får dekket sine behov på vår egen 24-timers kanal, Rikstoto Direkte, sier Dørum.

- Interessen for å kringkaste trav- og galoppsport har vært meget positiv hos flere norske TV-kringkastere. Vi har forhandlet med TV 2 og MAX/VGTV, og valgt å gå videre med to komplementære partnere med entusiasme, glød og kreativitet for å bygge spennende innhold, nye seervaner og kommersielle konsepter. Det er felles forutsetning at alle parter nå bidrar til å investere i bedre og mer fremtidsrettede programformater for web-/mobil-TV og fri-TV, sier Harald Dørum.

Fakta om travsportens nye TV-pakke:

Følgende meny inngår i Norsk Rikstotos nye TV-avtale, med sendestart lørdag 20. april:

- Onsdager klokken 22.30-23.00: MAX V65
- Lørdag formiddag mellom 10 og 13 (tidspunkt ennå ikke fastsatt): 10-12 minutters tipssending, MAX Tips.
- Lørdager klokken 17.30-18.00: MAX V75

Sendingene vises også på VGTV. Programpakken for «Lunsjtrav» er foreløpig ikke spikret, men ambisjonen er at disse også skal sendes på åpne, digitale sendeflater.

Visningsrettighetene til Storløpene Oslo Grand Prix, Jarlsberg Grand Prix, Forus Open, Øvrevoll Derby, Bjerke Derby og Elitloppet er foreløpig ikke avklart. MAX har opsjon på å vise disse også.