Starter i slutten av april

Skrevet av Jan Elvestad, Equus.,  18.03.2013
Artikkelbilde
Hambler's Amigo har rettet blikket framover.

Folkehesten: Under søndagens kick-off på Klosterskogen kunne trener Kristin B. Rolandsen fortelle at hesten kommer til å starte i løpet av en måned.

Opp mot 200 engasjerte hesteeiere hadde møtt fram for å høre om sin hest. De fikk også se hesten gå et flott prøveløp. Klosterskogens daglige leder Torger Flatland ønsket de fremmøtte hjertelig velkommen på sin engasjerte måte. Deretter overtok Ola Slåttsveen regien. Sammen med treneren Kristin B. Rolandsen og hennes samboer og trenerkompanjong Simen Bremseth Jessen kunne de gi de fremmøtte interessant og relevant informasjon om Hambler’s Amigo.

Litt «gutt»
Rolandsen kunne fortelle at Hambler’s Amigo stort sett var rolig og harmonisk til daglig. Han kan imidlertid fra tid til annen vise at det var en kar med skikkelig tæl, «gutten» i ham kommer da skikkelig fram i lyset. Dette er ingen nybegynnerhest kunne treneren fortelle.
Treningsmessig har alt fungert etter planen. Han er på ingen måte forsert, det har blitt mye mengdetrening. Det raskeste han har blitt testet i trening er i 22,5-fart. Han er fortsatt tung i kroppen, men vi har sluppet opp litt på tungtreningen nå. Har gått over til mer intervalltrening, noe som vil gjøre ham spenstigere og rappere i steget.
Hambler’s Amigo er meldt i både Kronprinsesse Märtha’s Pokalløp på Biri og i Kriteriet. Det er disse løpene som er årets store mål kunne Rolandsen fortelle de fremmøtte eierne.

Flott prøveløp
Etter presentasjonen ble det servert brus, kaffe, pølser og kake til eierne. Dessuten ble det delt ut t-trøyer så langt beholdningen rakk.
Rosinen i pølsen var utvilsomt Hambler’s Amigos prøveløp. Med entusiastiske eiere ringside viste hesten seg fra en flott side. I feiende flott trav gjorde han unna prøveløpet på den fine kilometertiden 21,2. Han avsluttet faktisk siste 500 meter etter 17-fart. Et flott inntrykk gjorde han, noe også eierne ga uttrykk for. Han fikk velfortjent applaus på vei tilbake til stallen.

Vil ha besøk
Hambler’s Amigo står til daglig oppstallet på Furuheim treningssenter. Der driver samboerparet en stall som nå rommer 18 hester. Rolandsen kunne fortelle at det er rundt et titall personer som kommer og besøker folkehesten ukentlig. Hun håper at det nå vil komme mange flere eiere og hilse på sin kjære hest.Kristin B. Rolandsen og Hambler's Amigo vil svært gjerne ha besøk.

Fint Arrangement
Som nevnt var det Ola Slåttsveen som styrte arrangementet, noe han gjorde med bravur. Informasjonen ble gitt på en folkelig og grei måte, uten for mye faguttrykk. Ingen av de fremmøtte behøvde å sitte som spørsmålstegn underveis i kick-offet.
Gledelig var det også et det var folk i alle aldergrupper som var hesteeiere, fra tre år og opp til godt over sytti. Det er å håpe at det på sikt kan rekruttere flere hesteeiere, sa Torger Flatland etter at arrangementet var ferdig.