Briljant kick-off

Skrevet av Tom W. Johannessen, Equus,  18.03.2013
Artikkelbilde
- Dette er en flott type, sier trener Geir Flåten om 3-årige Briljant. I mai er

Folkehesten: Briljant er glad i å trene – og glad i å spise. Nå vet han også hva det vil si å være i fokus. Fredag viste Folkehesten Jarlsberg seg fram.

Over 150 av dem var på plass for å hilse på. Og som vanlig når folkehestene dukker opp og fram; mange glade og nysgjerrige barn vil klappe og kose.

- Stallen var full. Og Briljant oppførte seg veldig fint. Det var kameraer og klapping av hesten. Han syns det var spennende. Dette er en trivelig fyr. Og vi ønsker mer besøk, oppsummerer Geir Flåten, folkehest-trener for annet år på rad.
I fjor var det Super Einar, nå er det 3-årige Briljant som forhåpentligvis skal vise konkurrentene bakskoene.

Briljant trenger litt tid
For trener Flåten er ikke i tvil om at dette er en talentfull hest – men han trenger litt tid:
- Han befinner seg i brytningstid mellom ungdom og voksen, dette er en viktig fase i hestens livsløp. Han har «ømmet» litt i kroppen og er behandlet i knærne. Så vi velger å ta det litt rolig. Helsa er viktigst. Vi satser på prøveløp en gang i mai. Briljant har vært i en styrketreningsfase, han er en glad type som liker å trene. Og han blir stadig mer avslappet og rolig. Og det er nettopp det jeg ønsker. Hesten trener, spiser og legger seg rett ut for å sove, dette er som sagt en trivelig type, oppsummerer Flåten som har 26 hester på stallen.

Hest i alle år
Han er født og oppvokst med hest. I slutten av 1999 startet 46-åringen fra Vear opp som egen trener. Lome Kongen og Voje Faks har vært reklamehester for Geir. 3-årige Briljant etter Spikeld og Vivendel kan bli det samme.
Geir Flåten har entusiastisk tro på prosjektet rundt Folkehesten:
- Det er viktig med nye folk og nye hesteeiere. Vi får vist fram travet, travbanene og miljøet. Jeg ser fram til nok et år med Folkehesten. Et veldig positivt prosjekt, slår han fast.
Det samme sier Jarlsbergs sportssjef, Tore Sten-Hansen.
Han var vert i Ulf Thoresen-rommet fredag der middag ble servert . Hamburger til barna. Stek til de voksne. Kurt Hella styrte mikrofon og intervjuet Geir Flåten.
Temaet; «vår felles yndling, Briljant».

Mange nye ansikter
- «Stinn brakke» og vel så det, kunne Sten-Hansen fornøyd konstatere under fredagens kick-off.
- Noen er gjengangere og var med også i fjor. Men her var det mange nye ansikter. Og det er det vi vil ha, sa sportssjefen som gleder seg til fortsettelsen.
Det samme gjør alle andelseierne i stall Jarlsberg!
Informasjon er viktig. Det sørget Kurt Hella og Geir Flåten for i kompaniskap fredag.
– Briljant er en våken og glad type som liker mye trening, sier Geir Flåten.

Foto: Lene Olsen