Lannem Silje imponerte

Skrevet av Henrik Salberg,  18.08.2013
Artikkelbilde

Fantomhoppa Lannem Silje innfridde det store favorittstempelet i Svensk Kaldblodskriterium for åpen klasse. Hoppa stakk til tet og ledet hele veien foran en svært tapper Ekeld.

Tor Wollebæk styrte til tet, og svarte ut Ekeld sammen med Gunnar Austevoll inn mot den første svingen. Etter raske 1.22,5 første femhundre meterne, passerte den store favoritten den første runden etter 1.25,5 med Ekeld travende utenfor seg. Ut mot den siste bortre langsiden slet Jarli Svarten noe med tempoet i lederryggen og det var duket for et oppgjør mellom de to norske duellantene der framme.

Ekeld la et tøft press på ledende Lannem Silje midt i den siste svingen og hadde på daværende tidspunkt et lite grep om favoritten. Men da Wollebæk ba om litt mer bak Lannem Silje – skvatt hun unna og vant svært enkelt på vinnertiden 1.24,6/2140 autostart. Førstepremien var på 600.000 svenske kroner. Dette var ny rekord for treårige kaldblodshopper.

Ekeld ble svært god toer, mens Trysilbjønn og Eldar Harviken ble tredje. Trippel norsk med andre ord!

- Jeg er litt matt selv. Å vinne på en sånn måte med full fart til mål er bare helt utrolig. Jeg ble litt betenkt da hun lå litt på underveis, og var litt i tvil rundt den siste svingen. Men da jeg ba om litt ekstra så stakk hun unna, fortalte en svært glad kusk Tor Wollebæk på seremoniplass.
- Blant treåringene er det den klart beste jeg har kjørt. Det er ei hoppe i særklasse som rekker som fireåring blant hoppene om hun er såpass god som nå. Det er en unntakshest som kan slå hingstene. Jeg har ikke ord om hvor god denne hesten her. Helt fantastisk, skrøt han videre.

Overlegen vinner i hoppeklassen
I det svenske kriteriet for hoppene, vant nok en norsk ekvipasje i form av Åsrud Vilja og Gunnar Austevoll. Ekvipasjen trykket seg til tet ut av den første svingen og hadde siden full kontroll hele veien. Austevoll satte opp et jevnt tempo underveis og passerte den første runden på 1.29, og hadde flere lengders ledelse ut mot den siste bortre langsiden. Åsrud Vilja økte forspranget hele veien og utklasset konkurrentene i svært fin stil på vinnertiden 1.29,1/2140 autostart. Førstepremien i løpet var på 350.000 svenske kroner.

Toer ble Katla Kiro, mens tredje gikk til en meget god Arja Lina med innlagt galopp.