Gode NM-vinnere!

Skrevet av Tom W. Johannessen/Erik Håkonsen (foto),  04.08.2013
Artikkelbilde
Seiersgest fra Lars Anvar Kolle når NM seieren er et faktum med Mr. X.F. Royal.

Mr. X.F. Royal (Lars Anvar Kolle) og My Happiness E.P. (Bo Westergaard) var to gode vinnere av NM-løpene som ble kjørt på Biri Travbane lørdag.

Stemningen på seremoniplass etter Mr.X.F. Royals NM-seier var som den skulle være; høy:
- Da jeg så Juliano Rags var i galopp, var det meste gjort, sa kusk Kolle som justerte på sjekken før start. Og fikk et ørlite støkk etter 250 meter:
- Da tok han et lite feilskjær, sa Kolle som vant to løp lørdag.
- Det er stort å bli norsk mester, supplerte trener Trond "Buller'n" Anderssen som i likhet med Kolle husker NM-løpet i fjor: Da var Mr.X.F. Royal også en av favorittene, Kolle kjørte fram, men hesten ble trøtt den gang. Nå var det ingen trøtthetstendenser.

Mr. X. F. Royal og kretsen rundt, bokstavelig talt. Som bildet viser, her er det mye glede!
Fra venstre Trond "Buller'n" Anderssen, Lars Anvar Kolle, Karina Viduaune, Mr.X.F. Royal, May Kristine, Gøril og Odd Grønvold. 

Glad i å trene
- Det er en fin hest å holde på med. Han er glad i å trene og en ukomplisert hest. Seieren var deilig, sa oppasser Karina Viduaunet som kjører lange intervaller i bakkene - og rir på NM-vinneren hjemme i Ådal.
Veldig glade var naturlig nok også May Kristine Grønvold og familien. Mr.X.F. Royal har vært et lite eller skal vi kanskje si stort eventyr.
- Dette er den største seierem, sa 27-årige May Kristine (nå Larviksjente, opprinnelig fra Sandefjord), som har med mamma Gøril (52) pappa Odd (57) på laget. 

Et godt team
Team Grønvold er en sammensveiset trio.
- Vi har det veldig moro og reiser rundt sammen med hesten. Hele uken før løp er kjempespennende. Og så er det kjedelig å stå på seremoniplass alene, sier May Kristine som hadde Mr.X.F. Royal på fanget som føll. Da han fikk han druer. Røde druer. Det nytter ikke med grønne. Det har NM-vinneren aldri glemt. Også etter seieren lørdag ble det druefeiring! 
Seieren i NM var den 19. på 68 starter.
I følge Noralf P. Brækken likte ikke Juliano Rags banen som ble sugen og krevende etterhvert.

Mr. X. F. Royal og kretsen rundt, bokstavelig talt. Som bildet viser, her er det mye glede!
Fra venstre Trond "Buller'n" Anderssen, Lars Anvar Kolle, Karina Viduaune, Mr.X.F. Royal, May Kristine, Gøril og Odd Grønvold. 

Overlegen hoppevinner
My Happiness E.P
. og Bo Westergaard var tilbake med brask og bram i hoppe-NM. Westergaard tok teten, fikk Amanda Robertsen og en stri Seaborn Simona utvendig. Amanda måtte fire, Bo og My Happiness spant fra alt alle til imponerende triumf!
My Happiness E.P. har slitt med en infeksjon, men var rapportert frisk igjen før NM.
5-åringen var friskere enn til og med Bo Westergaard hadde trodd.
Han tråkket på gassen fra et 4. spor der festet var ganske godt. Og han tråkket på gassen igjen i siste sving. Da ble resten av hoppe-toppen henvist til statistroller.
- Hun viste at hun hadde et ekstra gir - og vant med proppene i, sa Westergaard som karakteriserte NM-vinneren som en "enkel og ukomplisert" hest.
På seremoniplass var mannen bak E.P.-oppdrettet (E.P. = Elvis Presley), Pål Granlund,  rørt og glad:
- Jeg hadde drømt om dette løpet og tenkt på det siden i fjor, sa Granlund etter triumfen.